Румъния се изправя пред ключов вот. Освен за евродепутати съседите

...
Румъния се изправя пред ключов вот. Освен за евродепутати съседите
Коментари Харесай

Румъния се изправя пред ключов вот

Румъния се изправя пред основен избор. Освен за евродепутати съседите ни ще гласоподават и на референдум за правосъдната си система.

Защо държавното управление на социалдемократите накара правосъдната промяна в страната да забуксува?

Когато в края на 2016 година тази коалиция пристигна на власт, първият ѝ приоритет беше да прокара закон, който да разреши необятна прошка за хора, които имат проблеми с правораздаването.

Недоволството на обществото накара ръководещите да правят отстъпка от новия закон. Но не и да вършат други опити.

Досието на водача на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня не е фино. Той е с 2-годишна условна присъда за машинация с гласове от референдума през 2012. Втората му присъда е три години – за корист с власт, защото фиктивно е назанчавал партийни функционери в държавни институции. По този случай следва финално решение на Върховния съд – евентуално след изборите. Драгня е публично упрекнат и за корист с евросредства в размер на 20 милиона евро.

Освен за евровота румънците ще отидат до урните и поради референдум, в който ще гладуват „ за” или „ против” амнистията на наказани за корупция, както и да се забранят ли изключителните постановления на държавното управление в региона на правораздаването.

Гледайте довечера в bTV Репортерите компания на Петър Нанев „ Румъния днес”!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР