Румъния рискува да загуби 10 млрд. евро от многогодишната финансова

...
Румъния рискува да загуби 10 млрд. евро от многогодишната финансова
Коментари Харесай

Ще изгуби ли Румъния 10 милиарда евро от фондовете на Евросъюза?

Румъния рискува да загуби 10 милиарда евро от многогодишната финансова рамка за интервала 2014-2020 година, в случай че държавното управление не форсира усвояването на еврофондовете. Това предизвести през днешния ден Лудовик Орбан, водач на главната опозиционна мощ - Национално-либералната партия (НЛП), съобщи осведомителният уебсайт " Зиаре ".
Орбан прикани държавното управление да форсира всички процедури, отнасящи се до усвояването на европейските фондове. По думите му застрашените средства могат да се употребяват за съвременна инфраструктура, районни лечебни заведения и модернизиране на образователни заведения, написа 24 часа.
Опозиционният водач също по този начин упрекна премиера Виорика Дънчила, че е употребила хеликоптер за пътешестване в страната, до момента в който румънците стоят " блокирани в трафика ". " Големи инфраструктурни планове, за които има европейско финансиране, са блокирани от настоящето ръководство ", сподели Орбан и даде образец с магистрални прави.
Предварително заделените за Румъния средства в многогодишната финансова рамка за интервала 2014- 2020 година възлизат на 44,6 милиарда евро, от които над 24 милиарда евро по кохезионната политика и близо 20 милиарда евро по политиката за земеделие и селско развиване, по данни от представителството на Европейската комисия в Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР