Румъния разследва потенциален икономически шпионаж в полза на Газпром, в

...
Румъния разследва потенциален икономически шпионаж в полза на Газпром, в
Коментари Харесай

Румъния разследва потенциален икономически шпионаж в полза на Газпром

Румъния проверява евентуален стопански шпионаж в интерес на " Газпром ", в който са осъществени редица престъпления. Разледването се води от Дирекцията против тероризма и проведената престъпност, дружно с разследващите служби. Разглеждат се данни за теч на информация за запасите от петрол и газ от няколко залежи в окръг Тимиш, Западна Румъния, осъществявани след 2008-а година. 

Според проверяващите, те са били изпращани в Москва, без да бъдат осведомени румънските управляващи, каквото е задължението по закон. Тайните за находищата са били събирани от компанията " Nis Petrol ", в която мажоритарен притежател е съветската " Газпром петрол ", оповестява локалното издание оповестява " Прес Алърт/Press Alert ". 

Осем души са били отведени на разпит.

На четирима от тях - румънски и непознати жители  - са повдигнати обвинявания за откриване на поверителна информация и неоторизиран трансфер на компютърни данни. 

Новината идва, откакто през вчерашния ден румънските антитерористите обискираха адреси, принадлежащи на NIS Petrol в Букурещ и Тимишоара и домовете на някои от чиновниците на компанията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР