Румъния пуска търг за 700 милиона евро (772 милиона долара)

...
Румъния пуска търг за 700 милиона евро (772 милиона долара)
Коментари Харесай

Румъния ще строи нов терминал на летището в Букурещ за €700 милиона

Румъния пуска търг за 700 милиона евро (772 милиона долара) за построяването на нов терминал на интернационалното летище " Анри Коанда " в Букурещ. Това съобщи министърът на превоза в северната ни съсдека Разван Кук, написа уеб сайтът SeeNews.

" Директорът на летището ме осведоми, че след към три седмици до един месец ще бъде открит търг за планиране и създаване на нов терминал на летището " Анри Коанда " в Букурещ. Поръчката ще бъде на стойност 700 милиона евро ", съобщи министърът в изявление за локалния уебсайт DCNews.

Инвестицията ще бъде финансирана от фондове на Европейски Съюз и от бюджета на Bucharest Airports National Company (CNAB).

По думите на министъра летището, намиращо се на към 16 километра от румънската столица, в началото е било проектирано да обслужва 7 милиона пасажери годишно. В момента то обслужва близо 14 милиона души на година.

В момента общо 57 самолетни компании оперират на най-голямото летище в Румъния, превозвайки пасажери до повече от 128 дестинации.

През първото тримесечие на 2019 година броят на пасажерите на интернационалното летище набъбна с 8,5% на годишна база до съвсем 3 милиона души. В същото време потокът на самолети се усили едвам с 3,6%, оповестиха авиооператорът през месец май.
 Букурещ не разрешава влизането на остарели коли в центъра си
Градът с най-големи тапи в Европа не разрешава влизането на остарели коли в центъра си

Мерките против замърсяването в румънската столица се затягат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР