Румъния прехвърли първите десет пациенти с COVID-19 в Унгария за

...
Румъния прехвърли първите десет пациенти с COVID-19 в Унгария за
Коментари Харесай

Румъния вече изпраща пациенти с COVID-19 в Унгария заради изнемогване

Румъния трансферира първите 10 пациенти с COVID-19 в Унгария за лекуване в границите на съглашение с управляващите в Будапеща , които показаха подготвеност да поемат част от пациентите в тежко положение поради дефицита тук-там в румънските лечебни заведения , оповестява телевизия Диджи24.

" В рамките на днешния ден, 14 октомври 2021 година, стартира прехвърлянето в Унгария на първите пациенти с COVID-19, намиращи се в сериозно положение . Става дума за 10 пациенти, осем от които бяха настанени в лечебни заведения в Букурещ и двама в Тимишоара. Те са в устойчиво положение и подлежат на превозване. Петима от тях ще бъдат настанени в университетската болница в Сегед, а другите петима - в университетската болница в Дебрецен ", се показва в известие на румънското здравно министерство.

В двата академични центъра е изпратен и личен състав от Румъния, с цел да се обезпечи нужната поддръжка за тези интервенции , отбелязва министерството.

Унгарският външен министър Петер Сиярто разгласи, че Унгария ще помогне на Румъния за лекуването на 50 пациенти с COVID-19 в тежко положение поради неналичието на кревати в интензивните отделения в Румъния.

Същевременно пациенти с COVID-19 в тежко положение бяха превозени с военни самолети от Букурещ до други градове в страната. Петима пациенти бяха трансферирани от столицата в северозападния град Орадя , а други трима - в западния град Тимишоара .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР