Румъния предаде днес на България петима от телефонните измамници, заловени

...
Румъния предаде днес на България петима от телефонните измамници, заловени
Коментари Харесай

Румъния ни предаде тарторите на групата за телефонни измами

Румъния съобщи през днешния ден на България петима от телефонните измамници, хванати на нейна територия.
 Румъния ни предава шестима арестувани за телефонни измами  Над 30 арестувани в акция против телефонни измами в България и Румъния  Над 30 арестувани в акция против телефонни измами в България и Румъния
Те бяха хванати при акция от 18 април, извършена у нас - в София и област Велико Търново - и в северната ни съседка. На нашата територия бяха задържани петима, в Румъния - 28 души. След като съдът там е разрешил екстрадиция, през днешния ден органите на реда предадоха на граничния пункт " Дунав мост " на българските си сътрудници мъжете, оповестени за интернационално търсене в Шенгенската осведомителна система също на 18.04. на съображение издадени европейски заповеди за арест от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами.

Предадените ни обвинени са на възраст от 24 до 36 година



Според българската прокуратура това е най-голямата открита проведена незаконна група за телефонни измами. Тя обаче не е единствена - на територията на страната ни работят най-малко пет, шест такива.

Задържаните на 18 април са нанесли вреди за над 2 млн. лв., по данни на полицията. При акцията бяха претърсени 15 къщи и конфискувани 6 първокласни автомобила и стотици SIM карти в Румъния и ваучери на румънски мобилни оператори.



Акцията направиха чиновници на Главна дирекция „ Национална полиция “, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново, румънските им партньорски служби и Eurojust (органът на Европейския съюз за правосъдно сътрудничество).



Задържаните в България петима души полицията дефинира в прессъобщение като " мулета ", а шестима от задържаните в Румъния - като представители на " най-високото йерархично равнище в групата ". Сред тях е и ръководителят ѝ. Останалите били хората, които се обаждат по телефона, мамят възрастни хора, че с техен родственик се е случило злощастие и изнудват за пари.





Снимки и видео: Министерство на вътрешните работи
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР