Румъния прави изключение на въведената забрана за пътуване заради пандемията,

...
Румъния прави изключение на въведената забрана за пътуване заради пандемията,
Коментари Харесай

Румъния разрешава на земеделски работници да заминат в чужбина

Румъния прави изключение на въведената възбрана за пътешестване поради пандемията, като разрешава на аграрни служащи да изоставен страната по въздух, заяви министърът на вътрешните работи Марчел Вела, представен от ДПА.

Това решение е облекчение за немските фермери, които незабавно се нуждаят от служащи за реколтата от аспержи, отбелязва немската организация. В предишното по този начин обичаните от германците бели аспержи се събираха от румънци, напомня ДПА.

Министрите на вътрешните работи и на земеделието на Германия взеха решение в четвъртък в страната да бъдат докарани при строги условия през април и май 80 000 аграрни служащи от чужбина.

Министърът на вътрешните работи на Румъния посочи обаче, че изключението от възбраната за пътешестване не важи за румънски медицински фрагменти.

Неотдавна Австрия изиска от Букурещ да разреши на медицински сестри да изоставен страната, макар острия дефицит на лекари и сестри в самата Румъния. Много експерти в Румъния отхвърлят да работят, тъй като се опасяват за своето здраве и това на своите близки и на пациентите, заради неналичието на защитно съоръжение, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР