Румъния отговори на италианския вицепремиер Матео Салвини и заяви, че

Румъния отговори на италианския вицепремиер Матео Салвини и заяви, че ...

Румъния отговори на обвиненията на Салвини, че изпраща роби в Италия.


Румъния отговори на италианския вицепремиер Матео Салвини и заяви, че не може гражданите на една страна да се свързват с престъпно явление. Вчера Матео Салвини обвини Румъния и България, че изпращат "роби" в Западна Европа.


"Ще се опитам да предприема ограничителни мерки и по отношение на транспорта. През последните месеци са иззети 300 транспортни средства с български регистрационни номера, но без застраховки. Също така има внос на роби от европейски страни - Румъния и България". Това са думите на Матео Салвини, които предизвикаха реакцията на румънското Външно министерство.

В изявление, разпостранено в медиите, се казва, че е неприемливо всякакво асоцииране между гражданите на една страна и едно престъпно явление.

Ситуацията с гражданите, които извършват престъпления, трябва да се разглежда без стереотипи и в никакъв случай на етническа основа или без спазване на принципа за недискриминация. "Законът трябва да се прилага еднакво и строго, независимо от гражданството или етноса", подчертава министерството.
В Италия обявиха война на мафията заради нелегалните сезонни работнициВ Италия обявиха война на мафията заради нелегалните сезонни работници
Италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви война на мафията, която контролира сезонните селскостопански работници. За по-малко от 48 часа при...

В съобщението се изтъква, че като страна член на ЕС Румъния проявява загриженост и предприема действия за борба с нелегалната миграция и трафика на хора, независимо под каква форма се проявяват.

Два пътни инцидента в Южна Италия, при които загинаха 16 мигранти, предизвикаха политически дебати във връзка с експлоатацията на чуждестранните работници в страната.

Матео Салвини поиска твърди мерки за ограничаване на имиграцията, трафика на хора и формите на робство.
Катастрофа с наш микробус в Италия - 12 души са загинали, сред тях и българинКатастрофа с наш микробус в Италия - 12 души са загинали, сред тях и българин
Тежка катастрофа с микробус с българска регистрация е станала в южния италиански район Пулия, съобщава БНР. При челен удар с камион, превозващ брашно,...

Източник: bnt.bg