Румъния очаква да влезе в Шенгенското пространство тази година и

...
Румъния очаква да влезе в Шенгенското пространство тази година и
Коментари Харесай

Румъния не приема отказ за Шенген

Румъния чака да влезе в Шенгенското пространство тази година и счита, че всяко отменяне, което няма нищо общо с осъществяването на техническите критерии за участие, би трябвало да спре. Това съобщи през днешния ден румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде по време на посещаване в Загреб, съобщи организация Хина.

Румъния, България и Хърватия се готвиха в продължение на години за присъединение към европейската зона за свободно придвижване. Докато Хърватия бе призната в края на предходната година, Румъния и България бяха отхвърлени, тъй като някои страни членки считат, че двете страни не са създали задоволително за прекъсването на незаконната миграция и за предварителна защита на корупцията, отбелязва Хина.

На взаимна конференция с хърватския си сътрудник Давор Божинович, румънският вътрешен министър сподели, че другите чувствителни вътрешни въпроси, изтъквани от някои страни членки, с цел да оправдаят своя отвод за участието на Румъния в Шенген, към този момент няма да бъдат считани за сериозен мотив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР