Румъния обяви търг за предпроектно проучване за довършване на Трети

...
Румъния обяви търг за предпроектно проучване за довършване на Трети
Коментари Харесай

Румъния обяви търг за предпроектно проучване за АЕЦ Черна вода

Румъния разгласи търг за предпроектно изследване за дотъкмяване на Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „ Черна вода “. Проектът е на стойност 1 милион леи (245 000 долара), заяви Economica.Net.
Румъния възнамерява да сътвори Стратегически координационен комитет за плана за изграждане на енергоблоковете, оповестява държавният вестник. Търгът за предпроектното изследване включва прогноза за търсенето на електрическа енергия и нейната стойност, обновен финансов модел, който да вземе поради актуалната обстановка на енергийния и строителния пазар, настояща информация за инфраструктурата на румънската електропреносна мрежа и други, се показва в бюлетина за нуклеарната енергетика, издаван от Icona Communications.
АЕЦ „ Черна вода “ е единствената атомна електроцентрала в Румъния и се състои от два реактора под налягане с тежка вода от 650 мегавата. Първи енергоблок стартира работа през 1996 година, а Втори – през 2007 година Операторът Nuclearelectrica възнамерява да удължи живота на Първи енергоблок до 60 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР