Румъния направи промени в наказателния си кодекс, които могат да

...
Румъния направи промени в наказателния си кодекс, които могат да
Коментари Харесай

Социалдемократите в Румъния на път да спасят лидера си от затвор със законова промяна

Румъния направи промени в наказателния си кодекс, които могат да попречат на битката с корупцията, съобщи БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Румънският сенат утвърди закон, който може да постави завършек на редица течащи сега следствия против високопоставени политици и държавни чиновници. Този ход е следващата смяна, направена от ръководещите социалдемократи в последните 2 години, която критиците им дефинират като заплашваща независимостта на правосъдната система.
Сред измененията в румънския углавен кодекс е намаляването на отминалостта на избрани закононарушения. Това автоматизирано ще постави завършек на някои течащи следствия за възможни закононарушения, направени преди няколко години.
Сред политиците, които ще се възползват от смяната, е водачът на социалдемократите Ливиу Драгня. Той апелира присъда за склоняване на чиновници към закононарушения по работа. По новия закон закононарушението ще е с изтекла отминалост. Ако бъде наказан за склоняването, Ливиу Драгня би трябвало да влезе в пандиза, тъй като към този момент има условна присъда за манипулиране на изборни резултати.
Законът още не е гласуван в долната камара на Народното събрание, само че ръководещите имат болшинство и там, като упованията са измененията да бъдат признати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР