Румъния може да започне официално да добива газ от Черно

...
Румъния може да започне официално да добива газ от Черно
Коментари Харесай

Румънският президент подписа закон за добив на газ в Черно море

Румъния може да стартира публично да добива газ от Черно море

Това стана откакто президентът Клаус Йоханис подписа декрет за обявяване на закона за офшорните сондажи, заяви през днешния ден министърът на енергетиката Вирджил Попеску на страницата си във Facebook, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Официално може да стартира употребата на газа от Черно море. Президентът на РумънияКлаус Йоханис подписа през днешния ден декрет за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закон 256/2018 за някои нужни ограничения за реализирането на нефтодобивни интервенции от страна на титулярите на нефтодобивни съглашения в офшорните периметри ", уточни министърът.

Той означи, че законът планува серия ограничения за определянето на фискалния режим и дължимите такси за употребата, както и унищожаване на спомагателното облагане на приходите.

Президентът Клаус Йоханис обнародва през днешния ден нормативния акт за внасяне на промени в признатия през 2018 година закон за офшорните зони, който беше подложен на критика от вложителите като неподходящ за бизнеса им.

Проектозаконът беше гласуван от Камарата на депутатите предходната седмица, като преди този момент получи и утвърждението на Сената.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР