Румъния, която е ротационен председател на Европейския съюз, беше обвинена

...
Румъния, която е ротационен председател на Европейския съюз, беше обвинена
Коментари Харесай

Румъния опита да получи от ЕС освобождаване на домашния алкохол от данъци

Румъния, която е ротационен ръководител на Европейския съюз, беше упрекната през днешния ден, че се пробва да употребява среща на финансовите министри на Европейски Съюз, с цел да прокара данъчни облекчения за домашно създадените спиртни питиета, обявиха европейски дипломати, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Румъния се пробва да освободи данъкоплатците от такси за към 100 литра домашно създадени плодови спиртни питиета годишно. Въпросът беше подложен в дневния ред в границите на настояща полемика за промени на акцизните отговорности, откакто Европейската комисия предложи предходната година дребните и занаятчийски производители на алкохолни артикули да се възползват от понижени ставки.

Преди срещата румънският финансов министър Еуджен Теодорович изрази вяра за реализиране на общо единодушие сред сътрудниците му от Европейски Съюз по този " значим " въпрос. Румънското предложение обаче беше отхвърлено от другите страни членки.

Дискусията, която лиши основна част от времето на днешните диалози, провокира възмущение измежду министрите, показват дипломати. Страната, която ръководи Европейски Съюз, се чака да остави настрани националните си цели и да се концентрира върху посредничеството за реализиране на единодушие сред 28-те страни членки, отбелязва организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР