Румъния, Гърция, Италия, Кипър и България са страните от ЕС,

...
Румъния, Гърция, Италия, Кипър и България са страните от ЕС,
Коментари Харесай

България в топ 5 на страните с най-много робски труд в ЕС

Румъния, Гърция, Италия, Кипър и България са страните от Европейски Съюз, където най-вече се употребява рабски труд, регистрират анализатори. Европейски Съюз е районът в света, където случаите на така наречен модерно иго са се нараснали най-вече през тази година. Причината е притокът на повече от 100 000 мигранти, доста от които са извънредно уязвими за употреба, означиха анализатори от Вериск Мейпълкрофт, представени от Reuters.
Анализаторите обръщат внимание, че и петте упоменати страни са основни входни порти към Европейски Съюз. Около 115 000 мигранти и бежанци са достигнали Европа от началото на годината. Огромната част от тях, над 80 %, са влезнали в Италия.

Много незаконни мигранти заплащат огромни суми за пътуването и най-после са принудени да работят съвсем за без пари, с цел да си върнат задълженията към безскрупулни трафиканти, означи специалист от Вериск Мейпълкрофт. Той предизвести, че локалните управляващи имат проблем със оправянето със актуалното иго поради огромния брой новопристигнали.

21 милиона души в света, измежду които и деца, поставят насилствен труд. Тази интензивност се прави оценка на 150 милиарда $ годишно, сочат данни на Международната организация по труда.

Северна Корея остава преди всичко в показателя като страната, където ситуацията с робския труд е най-лошо. Ситуацията се е влошила най-вече в Турция.

Индексът, направен от специалистите от английската компания включва общо 198 страни. Целта му е да помогне на фирмите да открият които са страните, където има максимален риск от рабски труд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР