Румъния е в късия списък на страните, където Фолксваген може

...
Румъния е в късия списък на страните, където Фолксваген може
Коментари Харесай

Румъния се върна в преговорите за завод на Фолксваген

Румъния е в късия лист на страните, където " Фолксваген " може да открие нова фабрика за идващите генерации на " Фолксваген " Пасат и Шкода Суперб, а полемики в този смисъл към този момент са инициирани от държавното управление в Букурещ, оповестява през днешния ден финансовият ежедневник " Зиарул финанчиар ".

Изданието припомня, че групата " Фолксваген " е отсрочила оповестяването на дефинитивно решение по отношение на построяването на автомобилна фабрика в Турция на фона на турската военна интервенция в Сирия. Компанията беше избрала турския град Маниса, на към 40 километра северно от Измир, а производството трябваше да стартира през 2022 година, предава Българска телеграфна агенция.

" Инициирахме нови полемики с групата " Фолксваген " тази заран. Румъния има доста положителни механически условия сега и няма проблем с работната ръка. Направихме изследвания и има редица вероятни места, където може да се построи фабрика, и разполагаме с нужната инфраструктура и работна ръка ", съобщи Щефан Раду Опря, министър за бизнес средата, търговията и предприемачеството.

Той акцентира, че нови полемики може да бъдат инициирани от актуалното държавно управление, макар че то беше отстранено с избор на съмнение предходната седмица.

" Румъния има добре квалифицирана работна ръка в тази сфера и имаме зони с обичаи в автомобилната промишленост, където има място за развиване. Разговаряхме в това число с румънски инженери в Германия и други страни, които споделиха, че са подготвени да се върнат вкъщи, в случай че сходен план пристигна в Румъния ", посочи още министърът.

Според данни от пазара на недвижими парцели " Фолксваген " е обмислял опцията да построи фабрика в региона на град Арад, Западна Румъния. В Арад има както пътна, по този начин и железопътна инфраструктура, като по този метод един автомобилостроител би имал опция да изнася бързо създадените коли, отбелязва изданието.

" Румъния към момента може да притегли една фабрика на " Фолксваген ", откакто обстановката в Близкия изток ги накара да отсрочат решението си за Турция. Имаме потребност от мощна реакция на високо равнище от страна на държавното управление ", разяснява Габриел Сикое, ръководител на Асоциацията на автомобилостроителите в Румъния.

" Зиарул финанчиар " отбелязва, че в бъдещата фабрика " Фолксваген " ще създава идващите генерации на колите " Фолксваген " Пасат и Шкода Суперб с годишен размер от към 300 000 броя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР