Румъния е в черния списък на Европа, заради COVID-19, пише

...
Румъния е в черния списък на Европа, заради COVID-19, пише
Коментари Харесай

Румъния попадна в черния списък на Европа

 Румъния е в черния лист на Европа, поради COVID-19, написа през днешния ден в. " Ромъния либера ". Румъния записва най-голям брой новозаболели в Югоизточна Европа и е на второ място в Европейски Съюз както по брой на новозаразените, по този начин и по брой на смъртните случаи на 100 хиляди поданици, показва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Все повече страни вкарват ограничавания за румънските жители, които желаят да влязат на тяхна територия, а туристите с проекти за отпуски и заплатен престой в Кипър към този момент получиха възбрана за пътешестване до острова, написа " Ромъния либера ". Вестникът цитира информация на румънското външно министерство, съгласно която румънските жители нямат право да пътуват с туристическа цел до Кипър, а в случай че пътуват с друга цел, ще бъдат сложени в наложителна 14-дневна изолираност.

Гърция разгласи, че изисква отрицателен тест за COVID-19 от румънците, които идват в страната със аероплан, както и от туристите, които влизат в страната през сухопътните граници.

Мярката стартира да се ползва от 28 юли, а лицата, които идват на гръцките летища, би трябвало да показват отрицателен тест за ковид, изработен в границите на 72 часа преди идването. Тестовете би трябвало да са осъществени в упълномощени лаборатории, а документите да са преведени на британски език, написа " Ромъния либера ".

От през днешния ден, 27 юли, влиза в действие мярка, която задължава пътуващите директно през Австрия по суша да не стопират на никое място. За туристически визити в Австрия също е наложителен отрицателен тест за COVID-19, изработен през последните 72 часа, написа вестникът.

Равнището на заболеваемост в Румъния през последните 14 дни, по данни до събота вечерта, е 56,7 на 100 000 поданици. На ниво Европейски Съюз единствено Люксембург изправерва Румъния с 208,3 нови случая в същия период от време, отбелязва " Ромъния либера ". Страната стои зле и във връзка с броя на смъртните случаи през последните две седмици - 1,6 на 100 000 поданици, което също я слага на второ място в Европейски Съюз след Швеция, която има 1,7 съдбовни изхода на 100 000 души в този откъслек от време, показва изданието.

" Ромъния либера " осведоми още за плантация в Германия, в която работят стотици румънци, сложена под карантина. Фермата се намира в региона на град Динголфинг и в нея работят над 400 румънци.

Генералното консулство на Румъния в Мюнхен се е самосезирало по случая, откакто в немските медии се появили информации за заразяване на служащи във фермата, които са общо към 480 души. Мнозинството от тях са румънци. Германските управляващи са разпоредили тестване на всички работещи във фермата и слагането й под карантина, осведоми " Ромъния либера ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР