Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в

...
Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в
Коментари Харесай

Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с COVID-19 в ЕС

Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в Европейски Съюз, осведоми в заглавие през днешния ден в. "Ромъния либера " и показва, че през последните две седмици страната се е изкачила от второ преди всичко в черната ранглиста.
По данни, настоящи към 10 часа на 2 август, броят на умрелите пациенти с коронавирусна зараза е 2413 души, а общият брой на инфектираните 53 186.
През последните 14 дни Румъния заема първо място измежду страните членки на Европейски Съюз и Англия по брой на смъртните случаи на 100 000 жители с 1.8 смъртни случая. Във Англия този индикатор е 1.3, а в Швеция 1,2 смъртни случая на 100 000 души, написа вестникът.
За страдание, показва "Ромъния либера ", страната се подрежда на второ място в Европейски Съюз и що се отнася до брой на заболелите - 77.7 случая на 100 000 души. Само Люксембург - с 229.7 случая на 100 000 души, стои по-зле от Румъния, показва вестникът. Румъния е изпреварила по този индикатор Испания, където има 60.2 случая на 100 000 души, и Белгия - с 39.8 нови случая на 100 000 души, отбелязва "Ромъния либера ".
Тези тревожни данни за еволюцията на епидемията карат от ден на ден европейски страни да слагат Румъния в "червените " си описи и да постановат карантина и наложителни проби за Ковид-19 на лицата, които идват от страната, написа вестникът и добавя, че последните два образеца са на Белгия и Чехия. Белгия вкара от 1 август ограничавания за румънски жители от 24 окръга, а Чехия вкарва от през днешния ден (3 август) ограничавания за цяла Румъния.
"Ромъния либера " написа още, че от данните, подавани към Европейската система за наблюдаване на случаите на Ковид-19, се вижда наклонност на увеличение на случаите в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Люксембург, Холандия, Полша, Румъния и Испания. Това обаче зависи от редица фактори, измежду които брой на правените проби. Люксембург е с най-голям брой направени проби, следван от Дания, Кипър, Австрия, Ирландия и Португалия, отбелязва изданието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР