Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в

...
Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в
Коментари Харесай

Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с коронавирус в ЕС

 Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в Европейски Съюз, осведоми в заглавие през днешния ден в. " Ромъния либера " и показва, че през последните две седмици страната се е изкачила от второ преди всичко в черната ранглиста.

По данни, настоящи към 10,00 ч. на 2 август, броят на умрелите пациенти с коронавирусна зараза е 2413 души, а общият брой на инфектираните 53 186.

През последните 14 дни Румъния заема първо място измежду страните членки на Европейски Съюз и Англия по брой на смъртните случаи на 100 000 жители с 1,8 смъртни случая. Във Англия този индикатор е 1,3, а в Швеция 1,2 смъртни случая на 100 000 души, написа вестникът.

За страдание, показва " Ромъния либера ", страната се подрежда на второ място в Европейски Съюз и що се отнася до брой на заболелите - 77,7 случая на 100 000 души. Само Люксембург - с 229,7 случая на 100 000 души, стои по-зле от Румъния, показва вестникът. Румъния е изпреварила по този индикатор Испания, където има 60,2 случая на 100 000 души, и Белгия - с 39,8 нови случая на 100 000 души, отбелязва " Ромъния либера ".

Тези тревожни данни за еволюцията на епидемията карат от ден на ден европейски страни да слагат Румъния в " алените " си описи и да постановат карантина и наложителни проби за Ковид-19 на лицата, които идват от страната, написа вестникът и добавя, че последните два образеца са на Белгия и Чехия. Белгия вкара от 1 август ограничавания за румънски жители от 24 окръга, а Чехия вкарва от през днешния ден (3 август) ограничавания за цяла Румъния.

" Ромъния либера " написа още, че от данните, подавани към Европейската система за наблюдаване на случаите на Ковид-19, се вижда наклонност на увеличение на случаите в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Люксембург, Холандия, Полша, Румъния и Испания. Това обаче зависи от редица фактори, измежду които брой на правените проби. Люксембург е с най-голям брой направени проби, следван от Дания, Кипър, Австрия, Ирландия и Португалия, отбелязва изданието.

" Започва същинската рецесия на трудовия пазар ", афишира в заглавие в. " Зиарул финанчиар ". Над 875 000 души са останали без работа, а броят на прекратените контракти от 15 юли е двойно по-висок по отношение на същия на 1 юни, показва изданието.

По данни на Инспекцията на труда в интервала 16 март - 15 юли в румънската стопанска система са заличени над 875 000 работни места. Местната стопанска система е губила по повече от 7200 работни места на ден от началото на изключителното състояние до 15 юли.

Броят на прекратените трудови контракти от 15 юли е близо два пъти по-висок от записания на 1 юни (467 453 прекъснати договора), написа " Зиарул финанчиар " и припомня, че от тази дата страната към този момент не отпуска помощ за така наречен " техническа безработица " на всички компании, а единствено на тези, в които не престават рестриктивните мерки, наложени поради пандемията.

Темата за произвеждането на локалните избори, планувани за 27 септември, породи огромни различия сред представителите на политическите партии, написа през днешния ден в. " Евениментул зилей ". Бившият министър председател Калин Попеску Таричану, който е водач на партията Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ), е изрично срещу организирането на вота.

Според Таричану ще бъде огромна неточност локалните избори да се произведат в този момент, тъй като проблемите, породени от ковид, са надалеч от позволени. Таричану обръща внимание и на обстоятелството, че в този интервал на ограничавания е невероятно да се води предизборна акция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР