Румъния е модел за борбата с корупцията в Източна Европа,

...
Румъния е модел за борбата с корупцията в Източна Европа,
Коментари Харесай

САЩ: Румъния е модел на борба с корупцията

Румъния е модел за битката с корупцията в Източна Европа, съобщи американският асистент държавен секретар Уес Мичъл в университета в Букурещ.
Изявлението на Мичъл пристигна в миг, когато лявоцентристкото държавно управление в Букурещ се пробва да притъпи битката против подкупите в страната.
„ Съединени американски щати поддържат забележителния напредък и в този момент не е миг от историята, в койюто желаеме да забележим Румъния да прави крачка обратно “, сподели Мичъл пред аудиторията в румънската столица.
Лявото държавно управление на Румъния направи битката с корупцията собствен приоритет, откакто взе властта през януари и желае да уволни шефката на антикорупционната институция Лаура Кодрута Кьовеши за „ накърняване имиджа на страната “. През май конституционния съд подреди на президента Клаус Йоханис да уволни Кьовеши.
Дясноцентристката съпротива сподели, че такива стъпки подриват напъните против корупцията в страната, където подкупничеството е ендемично.
Много съдии осъдиха това, което съгласно тях са политически стимулирани " офанзиви " против правосъдната система от лявото държавно управление, което провежда демонстрации против корупцията.
Върховният апелативен съд ще се произнесе в петък по делото на Ливиу Драгня, водеща фигура в левицата, поради скандал с подправени работни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР