Румъния е готова с проектозакон, свързан с планираното закупуване на

...
Румъния е готова с проектозакон, свързан с планираното закупуване на
Коментари Харесай

Румъния купува от Португалия още F-16 за 333 милиона евро

Румъния е подготвена с проектозакон, обвързван с плануваното закупуване на изтребители F-16. Те би трябвало да бъдат доставени от Португалия, като договорката е за 333,2 милиона евро или 369 милиона $, излиза наяве от формален документ, представен от уеб страницата SeeNews.

Той следва да бъде разискван в Народното събрание. Според готвения нормативен акт четирите бойни самолета би трябвало да бъдат доставени през 2020 година, до момента в който още един ще бъде доставен през идната година.

" Ако не гласуваме този закон и договорът не бъде подписан до края на годината, целият развой ще би трябвало да бъде още един през идната. По този метод ще се забавим с графика и ще би трябвало да се оправим с финансови загуби ", показва румънският министър на защитата Николае Чука.

През октомври 2017 година Румъния получи три броя F-16 докарани втора употреба от Португалия, като част от програмата на Букурещ за подмяна на остарелите изтребители МиГ. По-рано по същата стратегия страната получи девет самолета.

Северната ни съседка е част от НАТО от 2004 година, като страната възнамерява да вложи 9,8 милиарда евро до 2026 година за модернизиране на оръжията си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР