Румъния дари на Украйна чрез действащия в североизточния окръг Сучава

...
Румъния дари на Украйна чрез действащия в североизточния окръг Сучава
Коментари Харесай

Румъния дари 11 линейки на Украйна чрез логистичния хъб в Сучава

Румъния подари на Украйна посредством настоящия в североизточния окръг Сучава логистичен хъб 11 коли за спешна помощ за евакуация на ранените и оказване на незабавна здравна помощ, заяви представителят на Инспектората за изключителни обстановки в Сучава Алин Гълята, съобщи Аджерпрес.

Той уточни, че девет от 11-те транспортни средства са предоставени от окръжните служби за незабавна помощ, а две - от националната Мобилна работа за незабавна помощ (SMURD).

Според представителя на Инспектората за изключителни обстановки колите за спешна помощ са изцяло оборудвани и ще бъдат употребявани за евакуация на ранени и оказване на незабавна здравна помощ.

Цитираният източник посочи, че даряването на 11-те коли за спешна помощ на Украйна е било утвърдено в края на предишния месец по предложение на Националния комитет за изключителни обстановки с решение на държавното управление.

Департаментът за изключителни обстановки под егидата на Европейския механизъм за гражданска отбрана откри в окръг Сучава първия Европейски логистичен хъб за приемане, депозиране, обработка и трансфер на филантропична помощ, предоставяни на Украйна от страните членки на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР