Румъния чрез Romtehnica“ и израелската компания Elbit Systems“ подписаха рамково

...
Румъния чрез Romtehnica“ и израелската компания Elbit Systems“ подписаха рамково
Коментари Харесай

Румънските военни купуват израелски дронове Watchkeeper X

Румъния посредством „ Romtehnica “ и израелската компания „ Elbit Systems “ подписаха рамково съглашение за доставка на " най-вече " седем военни дрона за румънските въоръжени сили, съобщи „ Румъния Джърнъл “.

" Рамковото съглашение е с дълготрайност пет години и има за цел възлагането на следващи контракти за доставка на не повече от седем системи за безпилотни летателни апарати „ Watchkeeper X “ на обща стойност към 1,891 милиарда леи /385 млн. евро, бел.ред./ без Данък добавена стойност ", се показва в прессъобщение на румънското министерство на защитата.

Производството на структурата на въздушната платформа и производството на структурата на контейнера на наземната командно-контролна станция, както и производството на електрически и механични съставни елементи от състава на системата, ще се прави на територията на Румъния, при стопански оператори от националната отбранителна промишленост.

В същото време интервенциите по поддръжка на сложно равнище по време на виталния цикъл на дроновете „ Watchkeeper X “ ще се правят от стопански оператори от румънската национална отбранителна промишленост, тъй че в спешни и военни обстановки да не се постанова тези интервенции да се правят отвън националната територия, осведоми още Министерството на защитата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР