Румъния, България и Словакия са лидерите в Европейския съюз по

...
Румъния, България и Словакия са лидерите в Европейския съюз по
Коментари Харесай

Само в Румъния заплатите растат по-бързо, отколкото в България

Румъния, България и Словакия са водачите в Европейския съюз по растеж на заплатите, демонстрират данните на Европейската статистическа работа за второто тримесечие на 2019 година. Подобна бе обстановката и през първите три месеца на годината, написа  money.bg.

През интервала април - юни т.г. разноските на работодатели за заплати са се покачили с 10,9 % по отношение на същия интервал на предходната година. През първите три месеца растежът бе 12,9 %. Общите разноски на работодателите за труд, в които се включват осигуровки, нарастват с 11,6 %. В Румъния заплатите нарастват с 12,5 %, а общите разноски - с 10,9 %.

В България заплатите в промишлеността през интервала нарастват с 9,3 %, в строителството с 10,4 %, а в услугите - с 11,1 %.

В целия Европейския съюз цената на труда пораства с 3,1 %, а в еврозоната - с 2,7 %. През първото тримесечие растежът бе 2,7 % и 2,5 %, надлежно.

Общите разноски не понижават на никое място през интервала, като най-малкият растеж се регистрира в Португалия (0,9 процента) и Малта (1,1 процента).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР