Румънецът Дачиан Чолош бе избран днес за председател на групата

...
Румънецът Дачиан Чолош бе избран днес за председател на групата
Коментари Харесай

Румънец оглави група в ЕП

Румънецът Дачиан Чолош бе определен през днешния ден за ръководител на групата "Обнови Европа " в Европейския парламент, правоприемник на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ). Това се показва в известие на групата.

Чолош е някогашен министър-председател на Румъния, аграрни министър и еврокомисар по земеделието и развиването на селските региони в комисията под председателството на Жозе Барозу. Новата парламентарна група се състои от 108 евродепутати.

"Обнови Европа " е освен третата политическа мощ в Екологичен потенциал, само че и нова вяра. Вярвам в единна Европа на Изтока и Запада, Севера и Юга ", съобщи Чолош, представен в известието. Той добави, че групата ще работи съгласно упованията на жителите, за обществена протекция, запазване на природата, в региона на миграцията и цифровия преход.

"Без нас няма да бъде допустимо съставянето на стабилно болшинство в Екологичен потенциал ", означи досегашният ръководител на АЛДЕ Ги Верхофстат. Той прибавя, че идващият ръководител на Европейска комисия ще получи поддръжката на "Обнови Европа ", единствено в случай че в основата на работната му стратегия залегнат задачите на досегашните либерали
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР