Румънец, задържан от полицията буквално няколко часа, след като е

Румънец, задържан от полицията буквално няколко часа, след като е ...

Английските медии гърмят: Румънец пристигна у нас и само за часове….

Румънец, задържан от полицията буквално няколко часа, след като е пристигнал на Острова за кражба от магазин, се превърна в истинска новина в британските медии.
 
Леонард-Валтер Турдор, на 20 години, е арестуван в клон на веригата магазини TK Maxx в Нотингам в събота, след като се опитал да увие откраднатите вещи във фолио и по този начин да заглуши детекторите на изхода. Тудор пристигнал на Острова на предния ден – в петък, пише „Метро“, цитиран от „Новини Лондон“.
 
Румънецът е арестуван и изправен пред съда вчера, понеделник. Пред прокурора Сандай Джерат задържаният заявил, че е отседнал в Донкастър и „имал намерение да си потърси работа“. В своя защита той изтъкнал, че „имал да храни семейство и докато не го наемат някъде не разполага с никакви пари“.
 
Тудор, на когото е помогнал румънски преводач в съда, е признал вината си за кражбата, която е на стойност 508 паунда и е изпратен в институция за млади нарушители, където ще прекара 16 седмици. Смекчаващ за присъдата му е бил фактът, че е станал баща преди две седмици.
 

Източник: blitz.bg