Румънец, който се прибрал в родината си от Швеция с

...
Румънец, който се прибрал в родината си от Швеция с
Коментари Харесай

Румънец поздрави управляващата партия с номера на колата си

Румънец, който се прибрал в родината си от Швеция с кола, чиито регистрационни номера съдържат антиправителствено обръщение, провокира спор, откакто полицията смъкна номерата му, съобщи БНР.

Автомобилът е регистриран в Швеция с номера, съдържащи единствено букви, чийто прочит, насочва непристойно обръщение към ръководещата Социалдемократическа партия (СДП). Надписът MUIEPSD на диалект значи " Да го д...ш СДП ".

Мъжът бил спрян през вчерашния ден рано сутринта в Букурещ, номерата на автомобила били свалени от служителите на реда, а водачът и 8-годишният му наследник бяха отведени в полицейско ръководство. Скандалните номера и шофьорската брошура на мъжа били отнети, макар че посолството на Швеция заяви, че регистрационните номера са годни и с тях може да се пътува в целия Европейски Съюз.

Собственикът на автомобила - 45-годишният Ръзван Щефанеску, изясни пред в. " Адевърул " какво е имал поради с избора си на регистрационен номер. Мъжът споделил, че в тълковния речник първото значение на думата MUIE е " уста ", следват смисли, като " заблуждавам ", " заблуждавам с думи ". Според него точно това прави ръководещата СДП.

Мъжът описа, че откогато е влезнал в Румъния на 18 юли, няколко пъти бил спиран от полицията поради номерата, само че през вчерашния ден полицията в Букурещ му ги лишила.

Зам.-директорът на пътната полиция Мариан Бадя оправда тези дейности с спогодба на Организация на обединените нации от 1968 година, утвърдена в Румъния, съгласно която регистрационните номера на колите би трябвало наложително да съдържат цифра. Това, което не знаеше комисарят от полицията, е, че Организация на обединените нации промени конвенцията през 2016 година и сега е разрешено регистрационните табели да съдържат единствено букви, отбелязва в. " Адевърул ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР