Румънец извървя 450 километра през страната, за да привлече поддръжници

...
Румънец извървя 450 километра през страната, за да привлече поддръжници
Коментари Харесай

Над 40 000 души участваха в протести против корупцията в няколко румънски градове

Румънец извървя 450 километра през страната, с цел да притегли поддръжници за митинг срещу корупцията, оповестява Евронюз. Той се състоя в столицата Букурещ, а участниците бяха хиляди. Протестиращите недоволстват против дейности на държавното управление, които съгласно тях ще слагат правосъдната система частично под политически надзор и ще декриминализират някои корупционни нарушавания.

Затова хората са на улицата - тъй като от месец на месец сме очевидци, че политиците към момента се пробват да унищожат върховенството на закона в Румъния, съобщи Атила Биро , публицист.

Около 50 000 души участваха в демонстрацията в румънската столица, макар неприятното време. Още хиляди стачкуваха и в други градове на страната.

Искаме свободна страна, желаеме независимост и самостоятелна правосъдна система в страната ни. Става въпрос за бъдещето на децата ни, показа Халина, участничка в митинга, състоял се късно в събота.

Според " Прозрачност без граници " Румъния, която се причисли към Европейски Съюз доскоро повече от 10 години, е една от най-корумпираните страни в блока.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР