Ружа Игнатова, която от юни е една от десетте най-издирвани

...
Ружа Игнатова, която от юни е една от десетте най-издирвани
Коментари Харесай

Някой е разкривал на Ружа Игнатова разговорите от тайни срещи в Европол: Би Би Си

Ружа Игнатова, която от юни е една от десетте най-издирвани по света обвинени от ФБР лица, е била предупреждавана - месеци преди да изчезне на 25 октомври 2017 година - от нейни " контакти " в България за възможното ѝ арестуване. Най-вероятно става дума за чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Това твърди следващ епизод на Би Би Си от поредицата " Липсващата криптокралица ", разказващ за документи от срещи на Европол, отдадени на схемата за криптовалута OneCoin, на която Игнатова е един от създателите, съобщи Дневник.

Полицейските документи са показани от Франк Шнайдер, считан за изключително доближен на българката и апетитен за отговарящ за вътрешната сигурност в компанията ѝ. Шнайдер твърди, че ги е получил от нея на USB флашка и че метаданните на файловете разкривали, че информацията идва от България. (бел. ред. - предходната седмица той изгуби обжалването пред съд във Франция на искане за изгонване в Съединени американски щати поради обвинявания за присъединяване в машинация за милиарди долари посредством OneCoin и в този момент остава само персоналното решение на министъра на правораздаването в Париж, което също може да се апелира.)

На 15 март 2017 година - няколко месеца преди тя да изчезне след полет от София до Атина - в централата на " Европол " в Хага се събират полицейски чиновници от Англия, Германия, Нидерландия, Дубай, България, както и представители на ФБР, министерството на правораздаването на Съединени американски щати и прокуратурата на Ню Йорк, се споделя в подкаст епизода. Целта им е да обсъдят интернационалната строго секретна интервенция " Сателит " за следствие и блокиране на OneCoin.

Един по един те вършат презентации до каква степен са напреднали техните следствия на Ружа Игнатова и съучастниците ѝ, финансови разбори, следене на паричните потоци и така нататък По това време следствието на ФБР е в ход повече от година и има " почитан осведомител " в схемата. Американците знаят къде е Игнатова и къде изпраща парите на вложителите, в това число в парцели в България. Лондонската полиция е изпратили двама души, откакто към този момент е блокирала десетки милиони долари и пробва да разпита българката.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР