Ружа Игнатова е обвинена в кражба на 1,2 млрд. евро

...
Ружа Игнатова е обвинена в кражба на 1,2 млрд. евро
Коментари Харесай

Криптосхемата на Ружа Игнатова се появи в Германия

Ружа Игнатова е упрекната в кражба на 1,2 милиарда евро и е в листата на ФБР за 10-те най-издирвани лица на света

Пет години след криптосхемата на Ружа Игнатова в Германия се появи същата скица за машинация, наричана кибертърговия. За нея описа основният прокурор на провинция Северен Рейн Вествалия Маркус Хартман пред Нова телевизия.

Според него войната в Украйна е трансформирала киберпрестъпността. “Трудно е да се каже. Бих споделил „ да ”, само че е доста мъчно да покажеш доказателства, тъй като има огромна тъмна част, която ние като прокурори не виждаме. Компаниите не споделят за произшествия при тях, жертви не подават сигнали в полицията. Затова от вероятността на закона е мъчно да се каже. Но това, което мога да заявя е, че през последните години киберпрестъпленията станаха по-професионални. Днес към този момент приказваме за закононарушение като услуга, което значи, че разнообразни участници се профилират в избрани сектори. Което значи, че жертвите се усилват ”, сподели Маркус Хартман.

Ерата на криптовалутите и всичко, обвързвано с тях, стана доста удобна среда за измами. Напоследък сме очевидци на кибертърговия - хората настояват, че влагат в криптовалути, а в действителност получават единствено пари. Имат подправени уеб сайтове и чатове, през които крадат парите за вложителя, изясни той.

След като през 2017 година гръмна пирамидата на българката One coin, измамата засегна милиони вложители от целия свят. Тя е упрекната в кражба на 1,2 милиарда евро и е в листата на ФБР за 10-те най-издирвани лица на света. А преди месеци Германия я разгласи за повторно за търсене.

От компанията не споделят за произшествия при тях, жертвите не подават сигнали в полицията. Днес към този момент приказваме за закононарушение като услуга, което значи, че разнообразни участници се профилират в разнообразни сектори, а жертвите се усилват, изясни Хартман. Тези закононарушения се развиват през последните 5-6 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР