Руините на древна джамия от 7-ми или 8-ми век бяха

...
Руините на древна джамия от 7-ми или 8-ми век бяха
Коментари Харесай

Руини от старинна джамия бяха открити в Израел

Руините на антична джамия от 7-ми или 8-ми век бяха открити в пустинята Негев в южната част на Израел, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Руините от дребна джамия, издигната през 7-ми или 8-ми век, са рядка находка на всички места по света, изключително в региона, който се намира северно от град Беер Шева, където сходни здания по-рано не са откривани " декларират ръководителите на археологическия екип Джон Селигман и Шахар Зур.

От този интервал датират джамии в Йерусалим и Мека, само че в тази ситуация става въпрос за антично място за молебствия, което наподобява е било употребено от живеещи в региона земеделци, изясняват археолозите.

Сградата е с правоъгълна форма и включва михраб - молитвена ниша, ориентирана на юг, към Мека. По време на разкопките бяха открити също руини от плантация от 6-ти или 7-ми век и от малко населено място от началото на ислямския интервал, от 7-ми или 8-ми век.

"Това е една от най-ранните джамии от появяването на исляма в Израел ", означи специалистът Гидеон Авни от Израелската работа за запазване на антиките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР