Руини от византийска църква от 6-и век, построена в чест

...
Руини от византийска църква от 6-и век, построена в чест
Коментари Харесай

Археолози откриха руини от византийска църква в Израел

Руини от византийска черква от 6-и век, издигната в чест на незнаен " прочут страдалец ", бяха открити в централната част на Израел, съобщи Франс прес. Археолози се натъкнали на мозайки, крипта и доста газеници.

Обектът с повърхност към 1500 кв.м е открит при изкопни работи по отношение на построяването на нов квартал в град Бет Шемеш, западно от Йерусалим, съобщи Българска телеграфна агенция.

Цветните мозайки са с изображения на листа, птици и плодове, както и на геометрични форми, в това число впечатляващи капители на колони.

Построяването на църквата е било значително осъществено при ръководството на император Юстиниан Първи сред 527 година и 565 година Параклис е бил издигнат по-късно, при ръководството на император Тиберий Втори Константин.

Открити са подземна погребална камера и две водещи към нея стълбища.

" Става въпрос за една от дребното църкви с добре съхранени крипти в рамките на Израел - съобщи ръководителят на екипа Бенямин Сторшан. - Църквата е издигната в чест на прочут страдалец, чиято идентичност е незнайна. Големите размери на постройката и надписите в нея свидетелстват за значимостта на въпросната персона. "

/БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР