Рухна оградата на една от най-красивите стари къщи в София,

...
Рухна оградата на една от най-красивите стари къщи в София,
Коментари Харесай

Рухна оградата на Къщата с ягодите в София, собственост на Валентин Златев

Рухна оградата на една от най-красивите остарели къщи в София, известна като Къщата с ягодите. Защо притежателят Валентин Златев, един от най-богатите българи позволява това монумент на културата да се разрушава, търси отговор Българска национална телевизия. Досега притежателите са спазвали предписанията на общината, даже са и почистили двора на къщата, излиза наяве от репортаж на медията.

" Предписанията, които сме давали във времето, притежателите са ги изпълнявали. В началото на септември окосиха и почистиха солидната растителност, която беше към къщата и създаваше атмосферата на неглижиран парцел. Освен това начело, откъм ул. " Сан Стефано " оградата е укрепена задоволително добре, с цел да не падне. Сега че южната страна на оградата е паднала, естествено ще им се дадат още веднъж наставления на притежателите. След инспекция, естествено, да се види дали са изпълнили предписанията на ДНСК, сигурно ще има ограничения, които ще вземем за глоба за осъществяване на някоя от ограниченията или заповедите, които са издадени ", сподели. Васил Цолов, кмет на регион " Оборище ".

Собственикът Валентин Златев изясни, че са подхванати ограничения след разрухата и удостовери, че има желание да ремонтира къщата. Експерти обаче считат, че постройката е прекомерно остаряла, строена със остарели материали и ще е доста мъчно да се възвърне.Златев е подготвен е да потърси специалисти от Камарат на архитектите, с цел да реши по какъв начин да се ремонтира паметникът на културата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР