Рухна част от виадукта Моранди“ на италианската автомагистрала А10 край

...
Рухна част от виадукта Моранди“ на италианската автомагистрала А10 край
Коментари Харесай

Рухна мост на магистрала в Италия, съобщава се за много жертви

Рухна част от виадукта „ Моранди “ на италианската автомагистрала А10 край Генуа. Най-малко 7 души са починали, заяви заместник-министърът на инфраструктурата и превоза Едуардо Рикси, представен от телевизия „ РАИ Нюз-24 “. При сриването му са потърпевши десетки коли. Под отломките са затрупани хора. В резултат на случая са развалени газови тръби и има приключване на газ.

 © twitter/poliziadistato
На мястото на нещастието работят спасители с кучета, които търсят затрупаните хора. Има коли за спешна помощ и пожарникари.

В момента на сриването на моста е имало към 20 автомобила, все още от руините са извадени двама оживели. Спасителната интервенция продължава.

На фотографиите и видеото от мястото на събитието се вижда, че измежду бетонните парчета има смачкани коли. Срутването е станало над железопътна линия, само че има наранени жилищни здания, които се намират по съседство.

Движението по автомагистрала А10 и в двете направления е спряно.

Италианският министър на превоза Данило Тонинели назова случилото се " голяма покруса ".

Журналист от локалният канал " Теледженова " сподели за телевизия " Скай Ти Джи 24 ", че е видял най-малко осем-девет смачкани автомобила под отломките. " Картината е апокалиптична ", добави журналистът.


Централната част на моста, който е кръстен на един от най-прочутите италиански архитекти Рикардо Моранди, в действителност липсва. По предварителна информация липсва централния стълб. Причината за случая не е ясна.

Полицията посочи, че случаят е станал в условия на пороен дъжд.

Италианската информационна организация АНСА разясни, че бетонният мост по автомагистрала А10 е рухнал от към 100 метра височина.

Движението по моста „ Моранди “ постоянно е доста натоварено. Той играе значима роля за реализиране на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е издигнат през 60-те години на предишния век и е ремонтиран неведнъж.

Violento nubifragio #Genova#crollo parte del viadotto Polcevera-Morandi Km 0,200 su autostrada A10
Uscita obbligatoria Genova aeroporto direzione Ventimiglia
Uscita obbligatoria bivio A10 con A7 direzione Genova @StradeAnas@DPCgov@emergenzavvf@[email protected]/7YJINjFWRX
— Polizia di Stato (@poliziadistato) 14 август 2018 година
#14ago#Genova 12:00, crolla parte del ponte Morandi sulla #A10. Le squadre #vigilidelfuoco stanno operando in massa, attivatinteam usar e cinofili pic.twitter.com/gjSJLvjw1K
— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) 14 август 2018 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР