Рубриката "Лека нощ, деца!", с която израснаха десетки поколения, е

...
Рубриката "Лека нощ, деца!", с която израснаха десетки поколения, е
Коментари Харесай

Свалиха и Лека нощ, деца! от ефира на БНТ 1

Рубриката "Лека нощ, деца! ", с която израснаха десетки генерации, е свалена от ефира на Българска национална телевизия 1. Това излиза наяве от седмичната стратегия на медията. "Сънчо " е изместен в надалеч по-малко гледания канал Българска национална телевизия 2.

Първото издание на "Лека нощ, деца! " е на 5 март 1960 година Милиони български деца са заспивали със Сънчо в 19.50 ч. в продължение на близо 60 години. През 2003 година рубриката беше свалена от програмата, само че през 2004 година още веднъж беше върната. Любопитна детайлност е, че за хиляди румънци единствената фраза, която знаят на български език, е "Лека нощ, деца! ". По времето на Чаушеску румънската телевизия няма толкоз забавна графа за най-младите фенове и те заспиват с българския "Сънчо ".

С този акт новият шеф на държавната медия Емил Кошлуков продължава с генералните промени. Още едно от знаковите излъчвания на Българска национална телевизия беше свалено от ефир предишния месец. Кошлуков приключи контракта на "Пиано бар "Нощни птици ", което от години се излъчваше в петъчната вечер. Освободена е водещата Искра Ангелова, както и целият екип на предаването. Шоуто е било външна продукция, а бюджетът не е бил от най-високите. Предаването си имаше вярна публика и се радваше на един от най-високите рейтинги в Българска национална телевизия. Това обаче не му е помогнало да се задържи на екран.

Кошлуков се аргументирал, че малкия екран е в на практика банкрут и няма никаква опция да заплаща за "толкова скъпи излъчвания ". Иначе харесвал и водещата, и предаването, само че на този стадий нямало по какъв начин да се продължи излъчването. Само седмица по-късно Българска национална телевизия оповести, че стопира "Стани богат " и редуцира на половина бюджета на кулинарното предаване с Ути Бъчваров "Бързо, елементарно, вкусно ". Също по този начин от новинарската емисия "По света и у нас " е освободена след 35 години стаж именитата водеща Радина Червенова. Тя е брачна половинка на досегашния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР