Рублата се срина, като падна до 63 за долар за

...
Рублата се срина, като падна до 63 за долар за
Коментари Харесай

Рублата се срина след взрива на Кримския мост

Рублата се срина, като падна до 63 за $ за първи път от над 3 месеца, до момента в който съветските акции се намалиха поради засилващите се геополитически опасности и внезапния спад на акциите на " Газпром ", откогато търгува без дял. 
Прочетете още
Новите наказания засегнаха съветските пазари през последните седмици, откогато президентът Владимир Путин анексира четири района на Украйна, след извършените от Москва така наречен референдуми, наказани от Киев и Запада като противозаконни и насилствени, оповестява Reuters.

Влияние върху рублата оказаха и детонациите, които раздрусаха Киев в понеделник, откакто през уикенда мощен гърмеж повреди моста, свързващ Русия и Кримския полуостров, който Москва анексира през 2014 година

Тази заран към 08:00 рублата беше с 2,4% по-слаба по отношение на $ при 62,44, като по-рано доближи 63 за първи път от 7 юли. Рублата загуби 1,7% до 60,91 по отношение на еврото и 2,1% по отношение на юана до 8,68, до съвсем 3-седмично дъно. " Отслабването на рублата може да е било подтикнато от конвертирането на заплащанията по облигации в задгранична валута и геополитическите вести ", изясни Дмитрий Полевой, началник на вложенията в Locko Invest. 

Руските фондови пазари отвориха на най-ниското си равнище от месеци, с над 20% спад на акциите на " Газпром ", което предизвика Московската борса да провежда предпазлив търг за акциите на енергийния колос. 

Според анализаторите на Veles Capital геополитиката и намаляването на дивидентите от " Газпром " и петролната компания " Татнефт " ще запазят натиска върху съветските акции. След търга акциите на " Газпром " вървяха с към 18,1% по-ниско денем.
Нараства съпротивата против войната вътре в Русия  
На този декор кремълският хайлайф към Путин все по-ярко се опълчва на войната в Украйна, съгласно серия от изявленията на The Guardian. В края на февруари съветската войска съобщи, че ще поеме контрола над Киев единствено за няколко дни. 227 дни по-късно обаче съветските сили търпят серия от провали.

Преди няколко седмици украинските сили изтласкаха съветските военни от хиляди квадратни километри територия в Източна Украйна, което принуди Кремъл да стартира безредна готовност на запасняци и цивилни. В резултат на това чиновниците на Путин имат вяра, че войната е изгубена.

По думите на съветски държавен публицист с положителни връзки в Кремъл " мощен боязън " е обхванал огромна част от политическия хайлайф, казвайки пред английския вестник: " Колкото по-високо се издигаш, толкоз по-отчаян се чувстваш. Вече има общо схващане, че войната не може бъде извоювана. "  

Според Евгения Албатс, съветски проверяващ кореспондент и редактор на New Times, неотдавна принудена да напусне Русия, нейни източници в съветската администрация допускат, че 70% от висшите чиновници са срещу войната.



Вестник Washington Post също заяви за терзания измежду помощниците и съветниците на Путин. " От началото на окупацията станахме очевидци на възходяща паника у редица близки до Путин хора. Оценките ни допускат, че тя се усилва поради скорошните съветски загуби, неправилната посока и обилни военни дефекти ", споделя неназован представител на западното разузнаване пред The Post.

Въпреки тази необятно публикувана съпротива против Путин и неговите военни провали, съгласно Албатс съветският президент евентуално няма да се сблъска с публични закани против властта си. " За да има разцепление, хората би трябвало да спрат да се опасяват ", изясни тя. 

" Вътрешният кръг на Путин се състои основно от някогашни чиновници по сигурността и разузнаването, множеството от които той познава от Санкт Петербург и Комитет за Държавна сигурност (на СССР), разяснява неназован представител на западното разузнаване пред The Post ", изясни Том Портър от Insider.



" Цялата тази система е построена към вожда. Ако се отървете от Путин, можете да постигнете бързи резултати, само че всички знаят, че тъкмо в този момент това не е допустимо ", съобщи политологът Дмитрий Орешкин.

В режима на Путин обаче фракциите и вътрешните битки нарастват. Например, съгласно Guardian Евгений Пригожин, създателят на групата " Вагнер ", считана за неофициалната частна войска на Путин – и чеченският водач Рамзан Кадиров са оповестили война на министъра на защитата Сергей Шойгу, след редица провали в Украйна.

" Путин е доста разрушителна персона. Той ще разиграе другите фракции една против друга и ще види какъв ще бъде най-хубавият резултат. Путин просто желае да види какво е най-хубаво за него и за войната в Украйна ", съобщи някогашен чиновник на министерството на защитата пред английския вестник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР