Рублата поскъпва в петък с 0,5% спрямо щатския долар, докато

...
Рублата поскъпва в петък с 0,5% спрямо щатския долар, докато
Коментари Харесай

Ръст на рублата и рекордни върхове на борсата в Москва след избора на новия руски премиер

Рублата нараства в петък с 0,5% по отношение на щатския $, до момента в който фондовите показатели на борсата в Москва доближават нови исторически върхове след избора на новия съветски министър председател.

След два дни на нестабилна търговия към оставката на държавното управление на Медведев и последващото назначение на Михаил Мишустин за идващ министър-председател, съветските финансови пазари поеха прогресивен курс в края на работната седмица, като вложителите са в очакване на имената на министрите, които ще влязат в новото държавно управление.

Анализаторът Анатолий Шал от американската банка JP Morgan означи, че бързото избиране на Михаил Мишустин на мястото на досегашния министър председател Дмитрий Медведев значи, че политическата неустановеност в Русия беше прекомерно къса, с цел да има по-съществено въздействие върху съветските финансови пазари. " Първите изказвания на Мишустин сочат висока степен на последователност в икономическите политики, защото той акцентира смисъла на макроикономическата непоклатимост ", добави Анатолий Шал.

Важна поддръжка за положително показване на съветската рубла и на акциите на борсата в Москва обаче оказва и общият напредък на така наречен " разрастващи се пазари " на фона на световния инвеститорски риск-апетит предвид на подписаната комерсиална договорка САЩ-Китай и днешните китайски смесени до положителни стопански данни.

Руската валута нараства с 0,5% към 61,30 рубли за един щатски $, до момента в който еврото поевтинява с 0,6% към 68,10 рубли. По този метод рублата се търгува в тридневни върхове по отношение на двете водещи валути.

В същото време съветският фондов показател MOEX, който е основан в рубли, се покачва с 1,2% към рекорден връх от 3 198 пункта, до момента в който деноминираният в долари показател RTS нараства с 1,67% към исторически връх от 1 641 пункта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР