РС производителите се оказаха с препълнени складове след края на

...
Коментари Харесай

Компютри за $32 млрд. залежават в складовете


районен съд производителите се оказаха с претъпкани хранилища след края на пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Производителите на лични компютри и преносими компютри са натрупали в складовете си непродадени артикули за 32 милиарда $. Това допуска появяването на пазара към края на годината на компютри с отстъпки в цените, съгласно анализатори на промишлеността.

Много OEM производители на лични компютри, в това число компании като Acer, Asus и MSI, имат големи ресурси от подготвени системи в своите хранилища. Причината за това е ниското потребителско търсене в международен мащаб, отбелязва China Times. Американските производители HP, Dell и Apple също са изправени пред сходни проблеми.

Asus и Quanta страдат най-вече от препълнените хранилища. Като цяло запасите на Asus се правят оценка на към 6,8 милиарда $, което е с 60% повече в сравнение с предходната година. Quanta има непродадени артикули на стойност към 8,4 милиарда $, което е съвсем 55% повече от предходната година.

Заедно с инвентара на Compal, Inventec и Wistron, в складовете на ОЕМ производителите има артикули на стойност почти 32,30 милиарда $, като те са попаднали там през второто тримесечие на годината.

Половината от запасите в складовете на Asus са подготвени артикули. Другата половина са чипове и разнообразни PC съставни елементи. Изчислено е, че част от тези запаси би трябвало да бъдат продадени през идващото тримесечие (или тримесечия). В противоположен случай тези артикули ще изгубят своята стойност. 
още по темата
Самата Asus обаче споделя, че действително може да употребява към 80-90% от запасите от чипове и други съставни елементи за производството на ново потомство компютри. Предвижда се това да стане до края на тази година.

Агресивните ограничения за изчистване на запасите в склада като тези, за които Asus приказва, биха могли да са от изгода за потребителите. Според China Times, с цел да изчистят бързо насъбраните ресурси от артикули, “повечето производители възнамеряват да проведат разнообразни потребителски промоции и да дават отстъпки за своите артикули ”.

Вярно е, че финансовото показване на районен съд фирмите през третото и четвъртото тримесечие на тази година също ще пострада от това. Но сходен сюжет е по-добър, в сравнение с да останат с непродадени ресурси.

Проблемите на районен съд производителите породиха на фона на страховете от евентуална криза в международната стопанска система. Съвсем неотдавна, в пика на пандемията, търсенето на лични компютри и системи за развлечение надвиши броя на наличните оферти заради дефицита на някои съставни елементи, проблеми в логистиката, както и взрива на криптовалутите в тази ситуация с видеокартите. Сега кривата на търсене и предложение бързо се връща обратно на фона на срутва на пазара на криптовалута, енергийната рецесия и обстановката в Украйна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР