РПГ гранати с ракетно задвижване и противотанкови управляеми ракети са

...
РПГ гранати с ракетно задвижване и противотанкови управляеми ракети са
Коментари Харесай

Най-новите системи за самозащита на бронирани машини

РПГ гранати с ракетно задвижване и противотанкови управляеми ракети са двете съществени закани, когато става дума за нахлуване на бронирани машини. От тази гл.т. употребяваните системи за самоотбрана са от първостепенно значение. „ На първо място, каквато и нова подсистема да поставите на платформата, тя не утежнява функционалността на самата платформа, което значи съответно и вярно тегло, размер и, несъмнено, консумация на сила, тъй като ние не желаеме да понижим функционалността на която и да е друга подсистема, която към този момент е инсталирана на машината. Също по този начин самозащитата изисква доста положително съоръжение, което да открива в точния момент, да разпознава и наблюдава евентуалната опасност. И, несъмнено, това, което клиентите доста харесват, е да има система, която е мащабируема, което също се прави оценка високо от позиция на финансовата скица на инвестицията за подобен тип апаратура и интеграция “, споделя Невен Тиквица, завеждащ отдел „ Международни продажби “ в HENSOLDT.

Германската високотехнологична компания е създала системата MUSS, ориентирана напълно към самоотбрана на бронираната машина. Тя разполага с два типа датчици за разкриване на евентуална идваща опасност. Единият вид е с ракетно предизвестие, а другият е с включен лазерен предупредител. „ Налице са два типа противопоставяния, едното е лазерен заглушител, който може да се завърти на 360 градуса, с цел да сме сигурни, че можем да открием и можем да заглушим идващата опасност, и диморазпределител - ориентиран разпределител за пушек. В взаимозависимост от опасността, приближаваща се към машината, тези противопоставяния се включват в автоматизиран режим “, добавя Тиквица.

Основен въпрос за България обаче е по какъв начин технологиите на компанията могат да способстват за модернизирането на въоръжените сили на България? Като член на Европейски Съюз, а също и член на НАТО, страната ни играе основна роля в района от позиция на сигурността. В качеството си на държава-член на НАТО тя би трябвало да се съблюдава доста стандарти във връзка с оперативната съгласуемост с другите страни от НАТО при положение на взаимни интервенции. „ В този случай спазването на стандартите на НАТО е основна задача за всеки член на НАТО, изключително на новите членове на НАТО, където имаме разнообразни технологии от предишното, от историята, които би трябвало да бъдат осъвременени. Именно тук България се оправя чудесно като стартира плана за рационализация, програмата за рационализация, цялостната стратегия за рационализация, където старите платформи - въздушни, наземни и други платформи, когато могат да бъдат употребявани още веднъж, би трябвало да бъдат оборудвани със стандартизирано съоръжение от НАТО, да вземем за пример за самоотбрана, радарни системи, изключително когато става въпрос за IFF, система за различаване „ свой-чужд”. Така че в общи линии в това отношение българската войска прави чудесна работа като се стреми да отговори на всички условия на НАТО “, споделя Тиквица.

Досега компанията е провела няколко срещи, презентации, демонстрации, както и бизнес събитие при започване на тази година за показване на компанията и нейните благоприятни условия. „ Събитието беше извънредно сполучливо, тъй като срещнахме толкоз доста положителни компании, висококачествени компании с голяма история зад тила си, които могат да отговорят освен на потребностите на този съответен план в България, само че могат изцяло да се впишат във веригата за доставки, както споделих, за други планове по целия свят “, изяснява Тиквица.

На събитието при започване на февруари тази година, компанията показа няколко продукта:

1. ASR-NG – S band радар

Отговаря на стандартите на ICAO и NATO. Работи с 3 лъча и разрешава превъзмогване на разстройствата от ветрогенераторни паркове, атмосферните условия и локализира даже мини дронове.

2. Система за самозащита MUSS

Засича пускове на ракети и лазерно облъчване. Специален програмен продукт пресмята най-ефективния логаритъм и се изстрелват димни гранати или се заслепява източника на лазерно облъчване за отклонение на изстреляните оръжия.

3. Семейство системи IFF

4. Семейство информационни и електрони смутители GMJ9

5. Навигационни радари Sharp Eye

Представени бяха от подразделението HENSOLDT UK, правоприемник на компанията Kelvin Hughes. Радарът съвсем изцяло ликвидира разстройствата от неприятните метеорологични условия. Дава опция за по-лесно разкриване на дребни цели, в това число перископи на подводници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР