Розови домати от Мало Конаре обраха овациите на изложението Зелена

...
Розови домати от Мало Конаре обраха овациите на изложението Зелена
Коментари Харесай

Пазарджишки розови домати взривиха фурор в Берлин

Розови домати от Мало Конаре обраха овациите на ревюто „ Зелена седмица “ в Берлин. Наш представител на форума е агропредприемачът Венцислав Петков – създател и водач на Националното обединяване на младите фермери в България.

Организацията се показва за пръв път на влиятелното интернационално ревю, а продукцията на Петков смая немците и гостите на събитието с неповторимите си качества. Уникалният усет на българските оранжерийни домати от пазарджишкото село Мало Конаре е причина след аудиенция на секретаря на немския парламент (Бундестаг) Михаел Щубген на българския щанд на зеленчукопроизводителя Венцислав Петков по време на ревюто „ Зелена седмица “ да се задейства процедура за разкриване на магазин за неговите артикули в Берлин, заяви Агропловдив.бг.

След като опитал доматите по време на ревюто, Щубген дал визитката си на Петков с молба, когато открие магазина си в немската столица, да го осведоми за адреса, с цел да се доставя с българските домати. За пет дни самият фермер съумял да продаде цялата си продукция, с която се показал в Берлин.

Чиновници от българското посолство, които участвали при срещата на Щубген с Петков, незабавно се задействали и за негативно време намерили уместно помещение с добра локация, където българският фермер би могъл да предлага продукцията си.

Служителите от българското посолство са дали обещание да спомагат на Петков и при приемането на съответните разрешителни, изисквани при продажбата на пресни зеленчуци в Германия.

nivabg.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР