Рози е пълното име на тази авторска рецепта на Йонко

...
Рози е пълното име на тази авторска рецепта на Йонко
Коментари Харесай

Рози

" Рози " е цялостното име на тази авторска рецепта на Йонко Дяков. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заЙонко Дяков - тук, а за плана - в края на текста.

Листенцата рози почистете добре и дехидратирайте за 96 часа на 45˚C (продължителността зависи от размера на листата).

Продуктите за билковия крем с биволско сирене сложете в кутер и разбийте до приемането на фина гладка маса, след което охладете.

От брашното, водата, зехтина и солта замесете безпрепятствено тесто. Разточете с дебелина 2 мм и изрежете с кръг 8 см. Получените кръгове деликатно поставете в намаслена тава. Печете 36 минути на 150˚C без вентилатор, до момента в който станат доста хрупкави.

Презентация: Сложете билковия крем върху студения тарт благодарение на пош. Покрийте отмерено целия тарт с дебелина 2-3 мм. Върху крема деликатно подредете обезводнените рози, като може да добавите и малко връхчета от копър.

Необходими артикули за 8 порции

За обезводнени рози
200 г листенца от рози

За билков крем с биволско сирене
200 г биволско сирене
50 г краве масло
20 г левурда
20 г босилек
20 г магданоз
4 г малдонска сол
1 г розово масло

За тарт от лимец
600 г брашно от лимец
200 мл вода
100 мл зехтин
5 г малдонска сол
50 г краве масло за намазване на тавата
свежи подправки за декорация

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (92)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР