Розалина Кьосева е задържаният служител при специализираната полицейска акция в

...
Розалина Кьосева е задържаният служител при специализираната полицейска акция в
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова с подробности за вчерашната спецакция в Благоевград

Розалина Кьосева е арестуваният чиновник при профилираната полицейска акция в Благоевград. Това съобщи на брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи „ Фокус “.

" Кьосева е проверяващ служител на реда в 1-во районно управление (на МВР) – Благоевград. Задържаната е изнасяла поверителна информация към лице, което е престъпно проявено. По случая се работи интензивно от към 4 месеца. Розалина Кьосева е привлечена като обвинена по 4 закононарушения ", разкри още основния прокурор ", уточни Арнаудова.

Припомняме, че в понеделник се организира профилирана акция против чиновник на ОДМВР – Благоевград.

" По създание изнасяната информация е била друга, само че при всички случаи тя е била служебна загадка, в това число и информация за близки и родственици за лица, които са представлявали интерес за престъпния контингент ", разкри още представителят на основния прокурор.

" През вчерашния ден бе основана отлична организация сред Районна прокуратура – Благоевград, Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, локалните чиновници на тази дирекция, както и ОДМВР – Благоевград ", разяснява Арнаудова.

Говорителят на основният прокурор посочи, че за същата в границите на следствието, в което са били употребявани и специфични разследващи средства, са били събрани доказателства за осъществени от нея 4 закононарушения.

" От към 1 година разполагаме със сигнали за нерегламентирани контактни на проверяващ служител на реда Кьосева, само че интензивно по казусът се работи от 4 месеца ", добави по тематиката районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

По думите му през времето, в което се работи по случая, е било образовано досъдебно произвеждане.

„ Съответно бяха експлоатирани специфични разследващи средства, с чиято помощ беше открита незаконна активност от полицейският чиновник Розалина Кьосева. Известно ви е, че едно обвиняване не може да се базира на профилирани разследващи средства, по тази причина в границите на един къс интервал от време бяха разпитани общо 13 очевидци, следва да бъдат разпитани и други “, сподели още районният прокурор Ковачки. Той добави, че към сегашния миг по неоспорим и безапелационен метод е открита незаконната активност на полицейският чиновник.

„ Затова на следващия ден следва да бъде импортирана мярка за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с Кьосева “, добави прокурор Ковачки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР