Ройтерс Осем европейски страни прекратиха временно ваксинирането с препарата на АстраЗенека“.

...
Ройтерс
Осем европейски страни прекратиха временно ваксинирането с препарата на АстраЗенека“.
Коментари Харесай

Осем европейски страни прекратиха временно ваксинирането с АстраЗенека

 Ройтерс Осем европейски страни прекратиха краткотрайно имунизирането с препарата на " АстраЗенека “. Европейската организация по медикаментите не е дала такава рекомендация.

Дания, Италия, Норвегия през днешния ден оповестиха решението си краткотрайно да спре имунизирането с " АстраЗенека “ поради възможни тежки странични резултати и формиране на съсиреци. Същата мярка преди този момент започнаха 5 други европейски страни: Австрия, Естония, Латвия, Литва и Люксембург. Спрените дози са част от партида от един милион ваксини, доставени в 17 страни от Съюза. Брюксел не дава насоки на държавите-членки.

" Ние следваме рекомендациите на Европейската организация по медикаментите. Но това не пречи страните-членки, които са способени по отношение на личните им тактики за имунизиране, да следват по-стриктен метод от предложения от Европейската организация по медикаментите. Напълно допустимо е като имат поради характерните условия за обособени страни “, съобщи представителят на Европейска комисия Стефан де Кирсмеекер.

Механизмът за експорт от територията на Европейски Съюз на ваксини и на съставки за производството им ще бъде в действие най-малко до края на юни, реши Брюксел. Поне на доктрина, той не би трябвало да може да бъде заобиколен, даже и в случай че даден производител реши да трансферира дози от една страна-членка към друга.

" Същият механизъм за ограничавания би влезнал в действие. Производителят ще бъде задължен да изиска от страната, към която трансферира ваксини, ново позволение за експорт от територията на Европейски Съюз. И още веднъж настояването ще стигне до Европейска комисия и ние ще бъдем доста деликатни, съобщи Ерик Мамер, представител на Европейска комисия.

Ако има възбрана за експорт от Европейски Съюз, съответната партида остава благосъстоятелност на производителя, който взема решение по какъв начин тя да бъде използвана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР