(Ройтерс) - X Corp, известна преди като Twitter, ще заведе

...
(Ройтерс) - X Corp, известна преди като Twitter, ще заведе
Коментари Харесай

Илон Мъск казва, че X ще заведе „термоядрен“ иск срещу медийния пазач

(Ройтерс) - X Corp, известна преди като Twitter, ще заведе дело против Media Matters и тези, които нападнаха платформата на обществените медии X, сподели Илон Мъск в събота в обява на платформата, скоро откакто огромни американски компании стопираха рекламите си на уеб страницата.

„ Съдебният развой в границите на второто съвещание стартира в понеделник, X Corp ще заведе термоядрен иск против Media Matters и всички останали тези, които участваха в тази лъжлива офанзива против нашата компания “, написа Мъск в обява на X, без да посочва други страни.

Либералната група за наблюдаване на медиите Media Matters for America по-рано тази седмица съобщи, че е открила, че корпоративните реклами от IBM, Apple, Oracle и Xfinity на Comcast бяха сложени дружно с антисемитско наличие.

IBM в четвъртък съобщи, че неотложно е спряла всякаква реклама на притежавания от Мъск X, откакто надзорният орган откри, че рекламите му са сложени до наличие, популяризиращо Адолф Хитлер и нацистката партия.

Disney, Warner Bros Discovery и Comcast, Lions Gate Entertainment и Paramount Global обявиха в петък, че също стопират рекламите си на X. Axios заяви, че Apple ще направи същото.

Мъск в сряда поддържа антисемитска обява в X, която погрешно твърди, че членовете на еврейската общественост разпалват ненавист против белите хора.

„ Тази седмица Media Matters for America разгласява история, която изцяло изопачи действително прекарване на X, в още един опит за подкопаване на свободата на словото и заблуждение на рекламодателите “, се споделя в изказване, оповестено от Мъск.

„ Media Matters сътвори различен акаунт и подбра изявленията и рекламите, появяващи се във времевата линия на акаунта с цел да дезинформират рекламодателите по отношение на разположението на техните изявления. "

Media Matters не отговори незабавно на изпратено по имейл искане за коментар отвън работното време.

Рекламодателите избягаха от уеб страницата, откогато Мъск купи това през октомври 2022 година и понижено модериране на наличие, което докара до внезапно повишаване на речта на омразата в X, съгласно групи за цивилен права.

Белият дом в петък осъди утвърждението на Илон Мъск за това, което назова „ непоносимо “ антисемитска доктрина на конспирацията на X. Той упрекна Мъск в „ отвратителна агитация на антисемитска и расистка ненавист “, която „ опонира на нашите съществени полезности като американци “.

„ Неприемливо е да се повтаря отвратителната неистина... един месец след най-смъртоносния ден за еврейския народ след Холокоста “, сподели представителят на Белия дом Андрю Бейтс, имайки поради офанзивата на 7 октомври от палестинската ислямистка формация Хамас против Израел.

(Доклад от Мринмай Дей в Бенгалуру; Редактиране от Томаш Яновски, Кирстен Донован)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР