Съобщава се за един смъртен случай в Burning Man, хиляди блокирани в кал и дъжд

...
(Ройтерс) - Властите в Невада заявиха в неделя, че разследват
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Властите в Невада заявиха в неделя, че разследват един смъртен случай след силна дъждовна буря, оставила десетки хиляди хора, присъстващи на ежегодния фестивал Burning Man, блокирани в кал и ги помоли да се подслонят на място и да запазят храна и вода.

Офисът на шерифа на окръг Пършинг в Северна Невада каза в изявление, че смъртта е настъпила по време на „дъждовно събитие“ в събота, но не дайте подробности за причината за смъртта или самоличността на лицето.

"Семейството е уведомено и смъртта се разследва", каза офисът на шерифа. „Тъй като смъртта все още се разследва, към момента няма допълнителна информация.“

Достъпът до и от Black Rock City, мястото на събитието, беше затворен „за остатъка от събитието“, организаторите се казва в изявление в социалните медии.

Офисът на шерифа на окръг Уошо каза, че входът на Burning Man е бил затворен поради наводнение и всеки, който се опита да влезе, „ще бъде отхвърлен“.

< p>Повече от 60 000 участници пътуват до и от отдалечения район в северозападна Невада всяка година, според уебсайта на събитието, събирайки се във временния град, за да творят изкуство, да танцуват и да се наслаждават на общността на цена от $575 на човек за обикновен билет . Местни медии съобщиха, че в Блек Рок Сити е имало около 73 000 „горящи“.

Фестивалът получава името си от кулминационното си събитие, изгарянето на голяма дървена конструкция, наречена Човекът, в предпоследната вечер.

Видеоклипове, споделени в социалните медии, показват посетители на фестивала в добро настроение, газещи до глезени в гъста кал. Мястото е в пустинята Блек Рок в Невада, голямо, плоско, древно езерно дъно, известно като playa.

„Дъждът през последните 24 часа създаде ситуация, която наложи пълно спиране на движението на превозни средства по playa", се казва в изявление в събота от Бюрото за управление на земята на САЩ, агенцията, която управлява земята, на която се провежда събитието. „Очаква се още дъжд през следващите няколко дни и не се очаква условията да се подобрят достатъчно, за да позволят на превозните средства да влязат в площадката.“

В събота участникът Пол Редер, който посещава събитието от 22 години, каза пред Ройтерс във видеообаждане, че очаква да отнеме поне два дни, докато районът изсъхне.

„За щастие сме в доста голям лагер с много запаси“, Редер казах. „Като общност всички споделят помежду си.“

Докато беше готов да го изкара, Редер каза, че някои присъстващи напускат мястото пеша и тръгват към най-близката магистрала.

< p>Събирането, което възникна като малка функция през 1986 г. на плаж в Сан Франциско и сега се посещава от известни личности и влиятелни лица в социалните медии, беше планирано да продължи от 27 август до 4 септември.

(Репортаж от Рич МакКей в Атланта; Редактиране от Розалба О'Брайън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР