Vietnam Air, Boeing близо до сделка за 7,5 милиарда долара за 50 самолета 737 max

...
(Ройтерс) - Очаква се Vietnam Airlines да подпише първоначално споразумение
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Очаква се Vietnam Airlines да подпише първоначално споразумение за закупуване на около 50 самолета Boeing 737 Max в сделка, оценена на около 7,5 милиарда долара, лице, запознато с преговорите, каза пред Ройтерс в неделя. Формулировката на предстоящата сделка, която потвърждава доклад на Ройтерс от миналата седмица, идва, докато президентът на САЩ Джо Байдън посещава Ханой, за да засили връзките с бившия враг.

Boeing и Vietnam Airlines не отговориха веднага на исканията за коментар .

Сделката би била на стойност до 7 милиарда долара по каталожни цени и обикновено компаниите, които купуват на едро, получават отстъпки, но лицето, запознато с преговорите, не коментира това. Boeing има сделка с конкурента на Vietnam Airlines VietJet за продажбата на 200 от своите самолети 737 MAX.

Виетнам беше петият най-бързо развиващ се авиационен пазар в света през 2022 г., когато премахна ограниченията за пътуване с COVID-19, според към Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), която прогнозира, че страната ще обслужва 150 милиона пътници във въздушния транспорт до 2035 г. Самолетите Boeing 737 Max бяха спрени в световен мащаб за месеци след две фатални катастрофи в Индонезия и Етиопия през 2018 г. и 2019 г. Самолетите се върнаха в услуга от края на 2020 г. Vietnam Airlines регистрира нетна загуба от 1,3 трилиона донга (53,96 милиона долара) през второто тримесечие на тази година, което е 14-то тримесечие на червено, показват финансовите отчети. Превозвачът каза, че загубите се дължат на нарастващите цени на горивата и други финансови рискови фактори. Boeing също преговаря с виетнамските власти, заедно с други американски отбранителни компании, за възможна продажба на военно оборудване, включително дронове и хеликоптери. Базираният в Арлингтън, Вирджиния Boeing има шест доставчика във Виетнам и работи за увеличаване на техните възможности.

(Докладване от Франческо Гуарасио и Тим Хефър; Редактиране от Хю Лоусън и Уил Дънам)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР