(Ройтерс) - Китай осъжда подкрепата на Канада за Филипините заради,

...
(Ройтерс) - Китай осъжда подкрепата на Канада за Филипините заради,
Коментари Харесай

Китай осъжда подкрепата на Канада за Филипините за инцидентите в Южнокитайско море

(Ройтерс) - Китай осъжда поддръжката на Канада за Филипините поради, както сподели, нарушавания на суверенитета на Китай в Южнокитайско море, съгласно изказване на представител на китайското посолство в Канада.

„ Южнокитайско море е общ дом на страните в района и не би трябвало да се трансформира в ловно поле за Канада, Съединените щати и други страни, с цел да преследват своите геополитически ползи, “ се споделя в изказването.

През последните няколко месеца Китай и Филипините имаха няколко борби, центрирани към Втората Томасова плитчина, атол в Южнокитайско море.

„ Както страна отвън района, Канада насърчи нарушаването на суверенитета на Китай от страна на Филипините, наруши задачите и правилата на Хартата на Организация на обединените нации и заплаши районния мир и непоклатимост “, сподели представителят на канадското посолство.

Манила е упрекна корабите на китайската брегова защита и морската милиция, че неведнъж са стреляли с водни оръдия по нейните снабдителни лодки и съзнателно са таранирали плавателе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР