Разглобяването на новия телефон на Huawei показва пробив в чиповете на Китай

...
(Ройтерс) - Huawei Technologies и най-големият производител на чипове в
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Huawei Technologies и най-големият производител на чипове в Китай SMIC са изградили усъвършенстван 7-нанометров процесор, за да захранва най-новия си смартфон, според доклад за разглобяване на фирма за анализи TechInsights.

Huawei Mate 60 Pro се захранва от нов чип Kirin 9000s, произведен в Китай от Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), се казва в доклада, споделен с Reuters в понеделник от TechInsights.

Huawei започна да продава своя телефон Mate 60 Pro миналата седмица. Предоставените спецификации рекламират способността му да прави сателитни разговори, но не предлагат информация за мощността на чипсета вътре.

Процесорът е първият, който използва най-модерната 7nm технология на SMIC и предполага, че китайското правителство прави някои напредък в опитите за изграждане на вътрешна екосистема за чипове, каза изследователската фирма.

Констатациите на фирмата бяха съобщени за първи път от Bloomberg News.

Huawei и SMIC не отговориха веднага на искането на Reuters за коментар.

Купувачите на телефона в Китай публикуват видеоклипове за разрушаване и споделят тестове за скорост в социалните медии, които предполагат, че Mate 60 Pro е способен на скорости на изтегляне, надвишаващи тези на най-добрите 5G телефони.< /p>

Пускането на телефона накара китайските потребители на социалните медии и държавните медии да полудеят, като някои отбелязаха, че съвпадна с посещението на министъра на търговията на САЩ Джина Раймондо.

От 2019 г. САЩ ограничиха Достъпът на Huawei до инструменти за производство на чипове, които са от съществено значение за производството на най-модерните модели телефони, като компанията може да пусне само ограничени партиди от 5G модели, използвайки натрупани чипове.

Но изследователски фирми казаха на Ройтерс през юли, че смятат, че Huawei планира завръщане към индустрията за 5G смартфони до края на тази година, използвайки собствения си напредък в инструментите за проектиране на полупроводници заедно с производството на чипове от SMIC.

Дан Хътчесън, анализатор от TechInsights, каза пред Reuters, че развитието идва като „шамар в лицето“ на САЩ

„Раймондо идва, за да охлади нещата, а този чип [казва] „вижте какво можем да направим, нямаме нужда от вас“, каза той .

(Репортаж от Шивани Танна в Бенгалуру и Макс А.; Редактиране от Сандра Малер Черни в Сан Франциско; Редактиране от Shilpi Majumdar)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР