Рояци скакалци унищожават посевите и нахлуват в къщи на италианския

...
Рояци скакалци унищожават посевите и нахлуват в къщи на италианския
Коментари Харесай

Сардиния страда от безпрецедентна за 70 години инвазия на скакалци

Рояци скакалци унищожават посевите и нахлуват в къщи на италианския остров Сардиния в най-сериозната сходна инвазия през последните 70 години , оповестява земеделското съдружие " Колдирети ", представено от " Ройтерс ".

Скакалците са опустошили и пасища, обхващащи към 2 500 хектара земя в централната провинция Нуоро, сред дребните градове Отана и Орани. " Разхождаме се по килими от скакалци ", разясняват земеделци.

Скакалците постоянно се срещат в Сардиния през летните месеци, само че фермерите настояват, че това е най-лошата инвазия от края на Втората международна война и се дължи основно на странни метеорологични условия през последните две години .

" През 2017 година имахме сериозна суша и доста дъжд през 2018 година, идеалният климат за скакалците да се размножат и по-късно да се реалокират в култивираните земи, с цел да се хранят ", изяснява Микеле Арбау от " Колдирети Сардиния ".

" Не можем да създадем нищо по въпроса през тази година ", изяснява той и добавя, че има риск от още по-сериозна инвазия идната година , в случай че в този момент не бъдат подхванати превантивни дейности .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР