роят на опитите за нелегално преминаване на границата от територията

...
роят на опитите за нелегално преминаване на границата от територията
Коментари Харесай

Латвия отчита ръст на нелегалните мигранти на границата с Беларус

роят на опитите за незаконно прекосяване на границата от територията на Беларус към Латвия доближи съвсем същите индикатори като през август 2021 година – един от първите месеци на изкуствената миграционна рецесия, основана от режима на Александър Лукашенко, оповестява LSM.

Ръководителят на отдела за гранична защита на град Даугавпилс Юрий Власовс разяснява, че през август обстановката още веднъж е почнала да ескалира и опитите за нелегално прекосяване на границата са станали постоянни.

Само за месец 285 души са се пробвали да влязат в Латвия. Това са приблизително 12-15 опита дневно.

В началото на август латвийското държавно управление реши да удължи изключителното състояние на границата, като допусна, че натискът от страна на беларуските мигранти ще продължи за да се отклони вниманието от съветската война против Украйна.

Латвия се обърна към Европейската комисия с искане за разширение на центровете за настаняване на мигранти в региона, ако потокът от мигранти се усили доста.

Преди дни полската гранична работа съобщи, че беларуските граничари употребяват специфични принадлежности, с цел да разрушат новопостроената ограда на границата.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР