Royal Dutch Shell вече лансира бързозарядни станции за електромобили в три

...
Royal Dutch Shell вече лансира бързозарядни
станции за електромобили в три
Коментари Харесай

Shell смело в новата ера на електромобилите – добавя зарядни станции в мрежата си

Royal Dutch Shell към този момент стартира бързозарядни станции за електрически автомобили в три от своите обекта в Лондон и Северна Ирландия. Новата услуга на компанията позволява зареждане на акумулаторите на различни електромобили до 80% за половин час и показва новата смела тенденция на старата компания отчитаща възходящия интерес на необятната аудитория към незамърсяващите природата коли.

От Shell дават обещание разширение на тази услуга в първо в Англия, Холандия и Филипините, а по-късно и в останалите държави където има наличие. Другата сериозна крачка на компанията в тази насока е неотдавна оповестената договорка за закупуване от Shell на компанията NewMotion, която има една от най-широките в Европа мрежи от зарядни станции за електромобили.

От Shell считат, че електрическите автомобили ще са съществена част от транспортната мрежа на бъдещето и чакат че най-малко една четвърт от транспортните средства в света да са електрически към 2040-а година.

В момента в света се движат над 100 000 електромобила, а прогнозите са за нужда от един до три милиона зарядни станции само в Европа до 2030-а година, с цел да се посрещне възходящото търсене и употреба на електрически автомобили в Стария континент.

Клиентите на новата услуга Shell Recharge ще плащат по 49 пенса за киловатчас след края на промоционалния интервал за услугата с цена от 25 пенса, който ще трае до края на следващия юни. Те ще заплащат през специално свободно приложение за смартфон. Услугата ще е налична в десет нови местоположения в Обединеното кралство до края на тази година.

Shell към този момент предлага сходна скица в Норвегия, водещата страна в Европа по отношение разпространяването на електромобили, а по-рано през тази година откри и станция за зареждане на водородни коли в Обединеното кралство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР